dr.BLAŠKO-dermat-interklinik

O prirodzenej kráse a starnutí, zručnosti a kreativite, rozpráva dermatologička Interklinik – MUDr. MICHAELA BLAŠKO

 

  • Ako vnímate prirodzenú krásu? 

Pojem prirodzenosť vyjadruje vrodené vlastnosti, povahu danú prírodou. Ide o základnú podstatu bytostí a vecí, zatiaľ čo krása je to, čo sa páči a lahodí zmyslom človeka. Ide o  pozitívnu estetickú hodnotu.

Podľa Sokrata, krása znamená primeranosť, zatiaľ čo Dostojevskij tvrdí, že krása je prítomná vo všetkom zdravom, je neodmysliteľnou potrebou ľudského organizmu, vytvára harmóniu, ponúka perspektívu pokoja. Ja osobne, vnímam prirodzenú krásu ako prienik vrodených a získaných vlastností.  Snažím sa ju objaviť a vyzdvihnúť u každého prísne individuálne, nepaušalizovať, neriadiť sa módnym trendom.

  • Dá sa prirodzená krása udržať aj za pomoci estetickej dermatológie?

Estetická dermatológia napomáha udržaniu prirodzenej krásy. V dnešnej dobe, keď sa móda a módne štýly neustále menia je pre estetického dermatológa dôležité ich rozpoznať a pacienta usmerniť, čo je pre neho vhodné a čo nie. Všetky dostupné skrášľovacie metódy a postupy by sa mali používať s mierou.

  • Majú vaše pacientky strach zo straty prirodzenosti po ošetreniach?

Existujú pacienti, ktorí majú osobnú skúsenosť s nie príliš vydarenými výsledkami estetických ošetrení, preto chápem ich možné obavy. S klientmi konzultujem zvolený postup a zároveň im vysvetľujem, ako predídeme nepríjemným prekvapeniam. Každý človek má vlastné estetické cítenie a kritériá krásy. Ľuďom odporúčam vybrať si svojho lekára okrem odbornosti a referencií od iných pacientov aj podľa jeho výzoru, pretože je veľmi pravdepodobné, že vás prerobí na svoj obraz.

  • Dá sa docieliť čo najväčší prirodzený efekt aj v “boji” so starnutím?

Mojou prioritou je vždy dosiahnutie prirodzeného efektu. Pracujem v tíme skúsených profesionálov. Pravidelne absolvujem školenia zamerané na najnovšie metódy estetickej a korektívnej dermatológie a zároveň mi moje dlhoročné skúsenosti umožňujú aplikovať vlastné postupy. Kvalita sa odlišuje aj drobným detailom.

  • Ktoré ošetrenia sú pre vás najefektívnejšie a pritom najmenej viditeľné? 

Uprednostňujem metódy, kde využívam svoju manuálnu zručnosť a kreativitu. Medzi ne patrí predovšetkým aplikácia botulotoxínu, kyseliny hyalurónovej a mezonití.

  • Ktorá súčasná novinka je vašim favoritom v ošetreniach?

Určite Vital Injector a spomínané mezonite.

 

Osobne vnímam prirodzenú krásu, ako prienik vrodených a získaných vlastností.  Snažím sa ju objaviť a vyzdvihnúť u každého prísne individuálne, nepaušalizovať, neriadiť sa módnym trendom – MUDr.Michaela Blaško 

 

  • Spomenuli ste manuálnu zručnosť a kreativitu. Čo presne si môžme pod týmto predstaviť? Získava sa práve zručnosť a kreativita rokmi praxe? 

Pojem kreativita je odvodený od latinského slova creatio, znamená tvorbu, tvorivosť. Každý človek má istý stupeň tvorivosti, ktorá sa dá do značnej miery rozvíjať. Kreativita dáva životu a práci zmysel. Som osoba zvedavá, vnímavá, otvorená k novej skúsenosti, intuitívna a empatická. Tieto vlastnosti mi umožňujú pristupovať k práci s originalitou a flexibilitou. Nepracujem podľa šablóny. Zručnosť znamená správnosť a efektívnosť pri vykonávaní činnosti na základe osvojených vedomostí a praxe. Áno, správne, zručnosť a kreativitu získavame rokmi poctivej práce…

  • Na Slovenskom trhu je Interklinik jedna z prvých kliník, ktorá ponúka svojím klientkam ošetrenie mezoniťami. Stotožňuje sa práve toto ošetrenie s prirodzeným efektom? Prečo sú pre vás práve mezonite favoritom medzi novinkami v ošetreniach?

Rejuvenizácia kože použitím mezonitíje jemné, mechanické  stimulovanie vlastných regeneračných procesov kože a podkožia. Výsledkom je napnutie, revitalizácia a spevnenie týchto štruktúr.

Mezonite sú vyrábané z PDO+ (polydioxanonu plus) patentovaným vylepšením materiálu, ktorý sa kompletne rozloží do šiestich mesiacov, ale spevnená štruktúra kože a podkožia pretrváva až do dvoch rokov. Okrem jednoduchých, hladkých rejuvenizačných nití máme dnes k dispozícii aj nite skrutkové alebo zubaté, ktoré majú mierny liftingový efekt.

Niťový lifting využívame pri potrebe formovania ochabnutých línií tváre, na spevnenie ochabnutých častí kože alebo na ošetrenie vrások. Výhodou aplikácie mezonití je okamžite viditeľný prirodzený efekt vypnutia kože a spevnenia podkožia bez použitia skalpela, čo pacientovi umožňuje okamžitý návrat do spoločenského života.

Zákrok sa dá kombinovať s inými ošetreniami – napríklad aplikáciou botulotoxínu alebo kyseliny hyalurónovej. Naopak nevhodné je kombinovať  procedúry, ktoré kožu a podkožie prehrievajú- t.j. laserové ošetrenia, IPL, rádiofrekvenciu a podobne. Uvedené zákroky sa môžu ordinovať až po vstrebaní nití, to znamená, najskôr o 6 mesiacov po niťovom liftingu.

Toto ošetrenie nie je iba mojim favoritom, ale teší sa aj rastúcej obľube medzi klientkami našej kliniky.

 

MUDr. Michaela Blaško, PhD  – po skončení Lekárskej fakulty UK v Bratislave (2004), absolvovala viacročnú prax na dermatovenerologickej klinike v Bratislave. Po atestácii v odbore dermatovenerológia, nastúpila v roku 2008 na Kliniku zdravia a krásy Interklinik, kde sa dodnes venuje estetickej a korektívnej dermatológii. V roku 2009 obhájila dizertačnú prácu v oblasti lekárskej mykológie a získala titul PhD.

Zdroj: mudr.michaela blaško, interklinik

Prečítajte si tiež: Prirodzená krása; Nesnažím sa meniť vzhľad ľudí za každú cenu;

 Túžite po pestrejších informáciách?

Spojte sa s nami:

Share

3 thoughts on “DERMATOLÓG Kvalita sa odlišuje aj drobným detailom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *