derma-lift-ilustr

O prirodzenej kráse, vráskach a terapii vlastnou krvou rozpráva dermatologička Interklinik – MUDr. MICHAELA BLAŠKO.

Anti-aging ošetrenia sa dostali na prvé miesta estetickej dermatológie. Prečo sa tak, podľa vás, stalo?

Generačne silné ročníky (sedemdesiate a osemdesiate) vstupujú do stredného veku (vrátane mňa 🙂 , a preto sa intenzívnejšie zaujímajú o možnosti, ktoré poskytuje moderná medicína v oblasti spomalenia procesu starnutia. Našťastie, vývoj v estetickej a korektívnej dermatológii výrazne pokročil a nové, osvedčené, no predovšetkým správne indikované metódy, dokážu urobiť neraz takmer “zázraky”. 

Je chuť, vyzerať za každú cenu mladšie väčšia, ako vyzerať prirodzene?

V praxi sa s týmto fenoménom často nestretávam. Moje estetické vnímanie a aplikácia omladzovacích procedúr majú isté hranice, za ktoré nezachádzam, aby som z ľudí nevytvárala ich vlastné “karikatúry”.

 

Treba si uvedomiť, že ak aj na tvári nebude ani jedna vráska, nie je to ešte zárukou toho, že bude vyzerať mladšie.

 

Novinkou v anti-aging medicíne je terapia vlastnou krvou, takzvaný Vampire Lift, ľudovo nazývaný tiež  Drakula terapia. V čom vidíte benefity tohto ošetrenia?

Krvná plazma obsahuje rôzne rastové faktory a proteíny, ktoré majú schopnosť  regenerovať kožu, podporujú a urýchľujú jej hojenie. Okrem spomalenia starnutia, regenerácie pokožky a vyhladenia vrások, má Drakula terapia výrazné hojivé účinky, ktoré využívame  napríklad pri liečbe jaziev alebo strií.

Zákrok prebieha tak, že lekár pacientovi injekčne odoberie minimálne množstvo jeho vlastnej krvi, ktorá sa prostredníctvom centrifúgy separuje na červené a biele krvinky a krvnú plazmu, ktorá obsahuje krvné doštičky.

Do získanej krvnej plazmy sa následne pridá tzv. DNA aktivátor. Takto pripravené sérum lekár aplikuje do pacientovej pokožky buď pomocou ošetrenia známeho ako mezoterapia (maličké, asi 2 mm hlboké vpichy do oblasti tváre, krku a dekoltu), alebo priamo pod hlbšie vrásky ako výplňový materiál. Možná je i kombinácia týchto metód.

Kedy je viditeľný prvotný efekt? A kedy sa efekt stráca? 

Týmto ošetrením naštartujeme vlastné regeneračné procesy, pokožka sa  rozjasní a napne. Ošetrenie pomocou Drakula terapie trvá v priemere 30 až 45 minút, prvotný efekt je viditeľný po druhom až treťom ošetrení a účinky tejto terapie pretrvávajú po dobu 6 – 8 mesiacov. Pre optimálny efekt sa odporúča absolvovať aspoň 3 až 4 ošetrenia (1 kúra).

Sú nejaké obmedzenia po tomto ošetrení? 

Pre pacienta po ošetrení nevyplývajú výrazné obmedzenia. Potrebné je dodržať pitný režim, vyhnúť sa plávaniu v bazéne, návšteve sauny,solária, kozmetiky, masáži tváre po dobu 3-5 dní, nezdržiavať sa v prašnom alebo toxickom prostredí.

 

OBJEDNAJTE SA TERAZ  0917 40 63 75

 

Keby sme porovnali Drakula terapiu s aplikáciou botulotoxínu (Botox) – ktorá z týchto metód je účinnejšia, aj podľa výsledku, aj podľa dĺžky pôsobenia?

Každá z týchto metód je založená na inom princípe, a preto majú rozdielne účinky. Zatiaľ čo aplikácia botoxu do tvárových svalov je viditeľná už na druhý až siedmy deň od podania, efekt pretrváva nasledujúce 3-4 mesiace.

Efekt Drakula terapie je viditeľný po druhom až treťom ošetrení a pretrváva nasledujúcich 6-8 mesiacov. Okrem tváre, krku a dekoltu môžeme plazmou ošetriť aj vlasovú časť hlavy, napr. pri vypadávaní vlasov, ruky, boky alebo brucho.

 

Zdroj: mudr.michaela blaško, dermatologia-interklinik

Pečítajte si tiež: Terapia vlastnou krvou; Kvalita sa odlišuje detailom;

Túžite po pestrejších informáciách?

Spojte sa s nami:

Share

One thought on “DERMATOLÓG Omladenie vlastnou krvou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *