MUDr. Hajnalka Méryová Faragó

SOS! SOS! – kričí po dlhej zime naša pokožka, z ktorej sa počas zimného obdobia vytratila všetka šťava. Prišla však jar a slnečné lúče by chceli vylepšiť a rozžiariť nielen našu náladu, ale i našu pleť. Ako tomu dopomôcť? Na niekoľko dobrých trikov sme sa opýtali našej špecialistky na krásu z oddelenia estetickej dermatológie, MUDr. Hajnalky Méryovej Faragó.

Po zime akosi viac pociťujeme, že naša pleť je doslova „bez šťavy“. Môže za to suchý vzduch, mrazy, ale aj nedostatočná hydratácia. Ako môžeme našej pleti pomôcť?

Alfou a omegou pre hydratáciu pokožky je dodržiavanie pitného režimu. Pokožka totiž musí byť hydratovaná tak zvnútra ako i zvonka. Denne by sme mali vypiť 2-3 litre čistej vody alebo minerálky. Odporúčam tiež na čistenie pleti používať len mydlo s mierne kyslým pH, ktoré je blízko pH našej kože. Určite by som všetkým ženám odporučila, aby v žiadnom prípade nepoužívali pleťovú vodu s alkoholom, ktorý pokožku ešte viac vysušuje. Vyskúšajte tiež mastnejšie krémy bohaté na vzácne oleje, ako i hydratačné nočné krémy s obsahom vitamínov A a E. Ako SOS môžete siahnuť po rôznych hydratačných maskách, ich účinok je však, ako väčšina z nás zistila, krátkodobý…

Do úvahy prichádzajú aj invazívnejšie metódy, ktorých účinok je však dlhodobejší. Jednou z nich je ošetrenie VOLITE. Na akom princípe funguje?

Čo sa týka kompletnej definície, Juvederm Volite je injekčný preparát s obsahom reťazcov (známej) kyseliny hyalurónovej o nízkej a vysokej molekulárnej hmotnosti. Tieto sú medzi sebou pospájané špeciálnou „VYCROSS“ technológiou. Ide o stimulačnú výplň, ktorá aktivuje mimobunkovú hmotu a fibroblasty k produkcii nového tkaniva. Je vysoko odolný voči pôsobeniu voľných kyslíkových radikálov, vďaka čomu má predĺžený účinok na dobu neuveriteľných 6-9 mesiacov. Intenzívnym nasávaním vody zabezpečuje hĺbkovú hydratáciu pleti, zvyšuje jej elasticitu a obnovuje jej štruktúru. Výsledkom ošetrenia je tak zlepšenie textúry pokožky a jej pružnosti, hlboká a dlhotrvajúca hydratácia, rozžiarenie, spevnenie a liftingový efekt. Skrátka niečo ako znovuzrodená pleť.

V čom je rozdiel oproti bežnej aplikácii kyseliny hyalurónovej alebo botoxu? Kvôli čomu je označovaná za revolučnú?

Ide o dva úplne odlišné preparáty. Botox je neurotoxín, ktorý má za úlohu odstrániť, alebo aspoň redukovať dynamické (pohybové) vrásky. Niekedy ho použijeme aj na zoslabenie mimických svalov pred samotnou aplikáciou kyseliny hyalurónovej, ktorá má potom lepší výsledný efekt.

Tieto dve metódy sa teda navzájom dopĺňajú. Botox sa aplikuje ultra tenkou ihlou (inzulínkou) cielene do svalu, ktorý chceme ošetriť. Kyselina hyalurónová je gélová hmota, ktorá je prírodnou súčasťou kože, kĺbov, atď. Slúži ako výplňový materiál na vyhladenie hlbokých vrások, či na dopĺňanie chýbajúceho objemu v oblasti líc, lícnych kostí alebo sánky, na vytvarovanie a zvýraznenie obrysov. Juvederm Volite sa oproti týmto metódam aplikuje prísne intradermálne, celoplošne na celú tvár a jeho cieľom je celkové zlepšenie kvality kože.

 Je vhodná aj ako metóda na elimináciu vrások?

Volite okrem zlepšenia hydratácie a elasticity kože redukuje aj jemné vrásky, čím prispieva k zlepšeniu jej hladkosti. V klinickej štúdii, ktorá hodnotila účinnosť a bezpečnosť Juvederm Volite po dobu jedného mesiaca u viac než 89 % žien, došlo k vyhladeniu jemných vrások.

Kde všade sa dá aplikovať okrem tváre? Aký problém dokáže riešiť?

Okrem tváre sa týmto materiálom dajú ošetriť oblasti ako krk, dekolt a chrbty rúk. Výsledok je vynikajúci – hladká, hydratovaná a elastická koža ošetrených oblastí s postupným liftingovým efektom.

Ošetrenie Volite sa aplikuje injekčne. Ako prebieha, nie je po ošetrení tvár opuchnutá? Prípadne, netreba sa báť modriniek?

Pred samotnou aplikáciou ošetrenú oblasť natrieme znecitlivejúcim krémom. Preparát sa aplikuje injekčne, pričom je aplikácia takmer bezbolestná. Tak ako pri každej injekčnej liečbe sa môžu objaviť zápalové reakcie v mieste vpichu (mierny opuch, začervenanie), prípadne modrinky, ktoré môžu byť sprevádzané svrbením a miernym diskomfortom. Tieto reakcie väčšinou miznú do jedného týždňa, a tak na ne klientka rýchlo zabudne a teší sa z výsledného efektu 🙂

Objednať sa na revolučné ošetrenie VOLITE môžete na recepcii estetickej dermatológie Interklinik: 02/6823 0920

Share

One thought on “Jar – najlepšie obdobie rozžiariť našu pleť

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *