fazety

Krásne žiarivé a hlavne rovné zuby už nie sú nedosiahnuteľným snom. Neveríte? Mali by ste začať. Pokroky a zázraky sa dejú aj v zubárčine. Nemusíte sa báť trhania zubov a ich náhrad. A na belší odtieň nebudete potrebovať chemické bielenie. Zubná protetika má vo vrecku niekoľko vychytávok, ktoré dokážu vyriešiť nejeden estetický problém.

Biele škrupinky krásy

Veru, nie každému nadelila matka príroda do vienka rovné a zdravé zuby. A verte aj tomu, že za mnohými dokonalými úsmevmi nestojí zázrak či genetika, ale šikovný stomatológ. Kým v minulosti sme za rovnými a bielymi zubami museli podstúpiť tŕnistú cestu (a to doslova s drôtom v ústach), dnes je to oveľa jednoduchšie a najmä rýchlejšie. Môžu za to ultratenké keramické škrupinky, odborne nazývané fazety, ktoré dokážu prekryť nielen neestetické postavenie zubov, ale aj ich nepekné žlto hnedé sfarbenie či výrazné medzery.

Bude to bolieť?

Keďže zubár nepatrí medzi obľúbených lekárov, prvá a často kladená otázka pri sadaní si do kresla patrí bolesti. Veď kto si nechá s radosťou trhať či vŕtať do zubov? Aj keď pre krásu treba zväčša čo to vytrpieť, pri keramických fazetách ide o takmer neinvazívny zákrok. Klientovi sa jemne v lokálnej anestézii zbrúsia zuby, na ktoré vám najprv lekár nasadí dočasné fazety. Tie sú už tvarovo a väčšinou aj farebne zhodné s tými definitívnymi. V tieto fáze má klient možnosť vyšperkovať svoj nový úsmev podľa svojich predstáv. Dolaďuje sa odtieň, tvar či dĺžka faziet.

Tak rýchlo, ako sa dá

Až keď sú vaše nové perličky tip-top, lekár vám urobí odtlačky. Požiadavka na nový úsmev potom putuje do laboratória, kde sa zubný technik detailne povenuje každej jednej keramickej škrupinke, ktorú vám následne lekár prilepí špeciálnym cementom na zubnú sklovinu. Výroba nového úsmevu trvá do piatich dní. V niektorých prípadoch sa dá urobiť aj „na počkanie“. Závisí to aj od stavu chrupu a rozsahu osádzania faziet. Môžete si však byť istý, že toto riešenie je trvácne a takmer nezničiteľné. Výsledok bude stáť naozaj zato.

A kandidátom na keramické fazety sa stáva..!

Ako sme už spomínali, keramické škrupinky sú vhodné pre tých, čo celý život bojujú s nepeknými zubami, genetickými pomstami či dôsledkami spojenými s užívaním liekov. Sú zároveň ideálne pre tých, ktorí vedomky či nevedomky škrípu zubami. Ak ste sa medzi kandidátmi nenašli, nezúfajte. Každý úsmev posudzujeme individuálne, a preto bude lepšie, ak sa k nám objednáte na vstupnú konzultáciu. Pozrieme sa problému „na zúbky“ a navrhneme najlepšie riešenie.

Objednať na konzultáciu sa môžete na: 02/6823 0930

www.interklinik.sk

Share

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *