veneers_interklinik

Nadobudli časom vaše zuby farbu, ktorá má od hollywoodskej bielej trochu ďalej, ako by ste si želali? Alebo váš úsmev odhaľuje iné nedostatky? Či už sú vaše zuby zakrivené alebo máte medzi jednotkami medzierku, ktorú práve nepovažujete za pomyselnú korunku svojej krásy ako Madonna, nezúfajte. Ani celebrity sa totiž s dokonalým chrupom nerodia. Poznáme však tajomstvo ich bezchybného úsmevu.

Zázračné škrupinky

Ako sme spomínali, často nemusí ísť len o farbu našich zubov, s ktorou sme nespokojné. Našťastie však technický pokrok neobchádza ani dentistov, a tak na získanie dokonalého úsmevu už nemusíte v zubárskom kresle vypotiť hektolitre potu, ani po opustení ordinácie čeliť nepríjemným pohľadom ďalších čakajúcich, za vaše nadmerné zvukové prejavy. Zákroky sú dnes menej bolestivé, rýchlejšie a hlavne efektné. Jedným zo zázrakov súčasnej estetickej stomatológie sú aj porcelánové fazety.

Fazety sú podobné „škrupinkám“ a nalepujú sa na vonkajšie plôšky zubov. Výsledkom je absolútne dokonalý chrup. Fazety totiž esteticky upravia zuby do ideálneho tvaru, farby a postavenia, dokonca môžu byť použité aj na prekrytie medzery medzi zubami. Na ich výrobu sa používajú keramické materiály, ktoré dokonale esteticky nahrádzajú zubnú sklovinu. Ak už rovno rozmýšľate aj nad farbou vašich nových fazetiek, máme pre vás tip. Najlepšie je zúbky ladiť k očným bielkam. Tak budú pôsobiť krásne bielo, no stále prirodzene.

Žiadne trhanie či vŕtanie

Ak ste tak trošku strachoput a zubárom sa radšej snažíte na míle vyhýbať, fazetkovania sa rozhodne báť nemusíte. Žiadne trhanie či vŕtanie vás nečaká. Zubár vám len jemne zbrúsi predné časti zubov a na ne nasadí keramické fazety. Tvar, farbu či veľkosť si určíte sami, podľa toho, po čom vaše srdce piští. Dôležité však je, aby sa fazety nasadili na zdravé zuby, a tak váš chrup pred zákrokom prejde dôkladnou kontrolou.

Kazom odzvonilo

Ak už teda konečne máte v ústach „dokonalosť“, asi ste si všimli, že vaše zuby sú trochu citlivé a potrava sa hryzie tiež o čosi ťažšie. Mali by ste sa vyhýbať horúcim alebo veľmi studeným nápojom. Na nejaký čas treba obmedziť tiež pitie kávy, čaju či červeného vína, pretože ich konzumáciou by sa fazety mohli vážne poškodiť. Nové zúbky vám vydržia minimálne desať rokov a budú navyše chránené, pretože pod fazetkou nevznikne kaz.

Zdroj: interklinik, stomatológia

Spojte sa s nami!

Share

2 thoughts on “Dokonalosť v ústach. Aj Hollywoodu padne sánka!

  1. Dobry den, potrebujem vymenit cca 5 zubov, z toho dva dorobit, lebo mi chybaju a mala by som zaujem aj o fazetky, co by to stalo a kolko casu by som potrebovala. Da sa aj na splatky alebo len v hotovosti. Dakujem Horniakova

  2. Dobry den , prosim o radu, kolko stoji u vas implantat na hornu stolicku , chybaju mi hore 2 zuby 5 a 6 . by som poprosil ako to dlho trva a cena za jeden titanovy implantat, nakolko som z Banskej Bystrici, kolko stretnuti treba na zacatie a ukoncenie procedur. a este poprosim aj pribliznu cenu. dakujem a dovidenia

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *