BREZAJán ml.-urolog-interklinik

Túžba po sexuálnej príťažlivosti, atraktivite, väčších sexuálnych zážitkoch  i strach z telesných prejavov starnutia, privádza stovky žien i mužov do ordinácií estetických chirurgov. O možnostiach a priebehu skrotoplastiky rozpráva urológ Interklinik – MUDr. JÁN BREZA

Intímna (plastická) chirurgia sa zaoberá estetickou úpravou ľudského genitálu chirurgickou cestou. Možnosti súčasnej medicíny už dávno prekročili hranice predstáv pacientov spred dvadsiatich alebo tridsiatich rokov.

Estetické operácie genitálií vo všeobecnosti rozdeľujeme na dva základné druhy:

  • Operácie, ktorých cieľom je zmena tvaru alebo proporcií napríklad predĺženie penisu, zväčšenie priemeru penisu,  redukcia kože skróta (mieška), obriezka, redukcia malých pyskov ohanbia, rekonštrukcia nadmerne zväčšeného klitorisu a podobne.
  • Omladzujúce operácie – rekonštrukcia panenskej blany, zväčšenie veľkých a malých pyskov ohanbia, zúženie pošvového vchodu, penilné (penisové) implantáty a podobne.

Čo je to skrotoplastika

Skrotoplastika (Scrotoplastica; Scrotoplasty), je korekcia kože skróta (mieška) mužských semenníkov najčastejšie indikovaná po prekonaní hernie (pruh), hydrokély (zväčšenie semenníka), operácie na skróte alebo ochabnutí skróta v dôsledku veku. Výsledkom operácie je pevnejšia koža skróta, estetickejší dojem a najmä optické predĺženie tela penisu.

Pre koho je operácia skrotoplastiky vhodná

Operácia je vhodná u mužov, ktorý majú kožu na skróte povolenú, ochabnutú a pociťujú tento stav ako esteticky neuspokojivý. Nie je to operácia primárne indikovaná na zväčšenie penisu, ale pomocou tejto operačnej metódy ňou vieme sekundárne tento efekt docieliť.

 

Skrotoplastika je veľmi špecifická operácia a môže ju vykonávať len skúsený chirurg-urológ. O tom, akú možnosť lekár zvolí, je veľmi individuálne. Pacient však môže očakávať výrazne lepší estetický vzhľad tejto intímnej oblasti a u väčšiny aj sekundárne optické predĺženie penisu.

 

Aký bude priebeh operácie

Ako pred každou inou operáciou – je nutná predoperačná konzultácia s urológom, ktorej súčasťou je, okrem posúdenia zdravotného stavu, aj psychologický rozhovor. Jeho cieľom je posúdenie reálnosti očakávaní pacienta od samotného chirurgického zákroku. Zákrok prebieha v lokálnej anestézii, po operácii pacient odchádza domov.

Aký je priebeh rekonvalescencie

Pooperačná kontrola je zvyčajne na siedmi pooperačný deň, kedy dochádza aj k výberu stehov. V bezprostrednom pooperačnom období, je doporučená pacientovi sexuálna abstinencia. Celková rekonvalescencia zvyčajne nepresiahne 10-14 dní.

Aké sú možné operačné riziká

Operačné a pooperačné riziká sú podobne, ako u iných zákrokoch v lokálnej anestézii a vzťahujú sa najmä na samotnú operačnú ranu. Ojedinele sa môže vyskytnúť hematóm, infekcia, pretrvávajúci edém danej oblasti. Určite sa ale pacient nemusí obávať komplikácií súvisiacich s erektílnou a reprodukčnou funkciou.

Pre koho operácia nie je vhodná

Operácia nie je vhodná pre pacientov so závažnými celkovými ochoreniami, v krvácavých stavoch, pri poruchách erektílnej funkcie a ďalších. Práve preto, je veľmi dôležitá vstupná konzultácia urológom, ktorý rozhodne, či je pacient na daný zákrok vhodný a indikovaný.

OBJEDNAJTE SA TERAZ +421 2 68 23 09 11

 

Zdroj: mudr. jan breza, interklinik

Prečítajte si tiežAj muži majú svoje dniNeignorujte svoju prostatu;

Túžite po pestrejších informáciách?

Spojte sa s nami:

 

Share

2 thoughts on “UROLÓG Skrotoplatika zlepšuje estetický dojem

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *