Už to cítite aj vy, však? Vôňu leta, slnečné lúče, dokonca počujete aj šum mora, aj keď ešte stále sedíte v práci. Horúce letné dni nám konečne umožnili odhaliť naše telo v úsporných sukničkách a plavkách. Ale čo s našou suchou, alabastrovo bielou pokožkou? Poďme jej teda rýchlo pomôcť k tomu, aby počas letných dní zažiarila. O tom, aké ošetrenie absolvovať pre dokonalý vzhľad vašej pokožky, sme sa opýtali ďalšej skvelej špecialistky z nášho tímu Estetickej dermatológie, Zuzany Satmaryovej.

Letné lúče dajú pokožke zabrať. Väčšinou sa však o ňu začneme starať až po lete. Prečo by sme nemali podceňovať prípravu na letnú sezónu?

Naša pleť je cez leto vystavená pôsobeniu intenzívneho slnečného žiarenia. Práve preto je dôležité dopriať jej hydratáciu už v predstihu, aby sme ju udržali hydratovanú a sviežu. Keď je pokožka už dehydratovaná a vysušená, je neskoro, a tak sa nám tvoria vrásky. Prevencia by mala byť základ.

Asi najviac je slnečnému žiareniu vystavená naša tvár. Mali by sme ju nejako špeciálne ošetrovať?

Samozrejme, odporúčam používať určite krémy a aj make-upy s ochrannými faktormi. Chrániť si tvár je veľmi dôležité – predchádzame tak predčasnému starnutiu pleti a taktiež vzniku pigmentových škvŕn, ktoré sú veľmi častým problémom našich klientiek. Nemali by sme zabúdať ani na hydratáciu zvnútra, ktorá je pre pleť v letných mesiacoch tiež dôležitá.

Poďme si bližšie opísať ošetrenia, ktoré nás pripravia na sezónu. V čom spočíva princíp rádiofrekvencie a kedy je viditeľný prvý výsledok?

Princípom ošetrenia je prehriatie pokožky do hlbšej vrstvy, čím dochádza k novej tvorbe kolagénových, elastínových vlákien. Pokožke sa tak navracia pevnosť a pružnosť, redukuje sa aj postrach všetkých žien – vrásky. Klientkam odporúčame aspoň 5 sedení, pričom výsledok je viditeľný už po 2 – 3 ošetreniach.

Ten kto vyskúšal Oxygeneo vie, že je to príjemné bublinkovanie „šumienky“ na našej tvári. Čo to znamená ale v praxi, čo sa deje s našou pokožkou?

Ošetrenie pozostáva z 3 hlavných krokov. Exfoliácia, vyživenie a okysličenie pokožky sa dejú počas jediného ošetrenia. Pri kontakte špeciálneho terapeutického gélu s kapsulou sa vytvára zvýšené množstvo CO2, a tým dochádza k prirodzenému okysličeniu pleti. Pokožka sa prečistí, vyhladí a doslova ožije.

Ako dopriať výživu pleti a ako často? Je potrebné zájsť na ošetrenie alebo masku počas prázdnin častejšie?

Určite odporúčam zaradiť oxygeneo do pravidelnej starostlivosti o pleť spolu s aplikáciou výživných masiek. Čo sa týka periodicity, na svoju pleť určite netreba zabúdať a každá z nás by si na ňu cez leto mala nájsť čas viackrát. Momentálne máme v našej letnej ponuke skvelé ošetrenie pre pleť Skin Energy, ktoré v sebe zahŕňa rádiofrekvenciu, oxygeneo aj aplikáciu výživnej masky. Pleť sa nám za našu starostlivosť určite odmení a nebudeme ju musieť zachraňovať keď skončia letné dni – keď už bude vysielať signály S.O.S…

Našu pokožku počas horúcich dní vysúša nielen slnko, ale aj vietor, či slané more. Čo by sme si mali zbaliť do kabelky alebo do cestovnej tašky, aby sme následky opaľovania na jeseň neoľutovali?

Netreba podceňovať opaľovacie krémy s vysokým ochranným faktorom. Skúste namiesto nízkej 10-ky, či 20-ky siahnuť aspoň po 50-ke. Ďalej si pribaľte klobúk – spolu s opaľovacím krémom je to ideálna kombinácia ako si chrániť tvár. Aj keď máme rady opálenú pokožku, slnečné lúče spôsobujú jej starnutie a tvorbu nechcených vrások, tak prečo im pomáhať…

…a základ je hydratovať, hydratovať a hydratovať. Používať kvalitné hydratačné krémy a prijímať dostatok tekutín, hlavne čistú vodu 🙂

Objednať sa na ošetrenie Skin Energy môžete na: 02/6823 0920

www.interklinik.sk

Share

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *