Mudr. Vanda Martišková

Pribúdanie rokov je pre každého z nás nočnou morou. Staroba sa ale nevyhne nikomu a každým dňom si pýta svoju daň. A neobíde ani naše ruky. Aké sú prejavy starnutia na dlaniach a rukách a ako proti vráskam a starobe efektívne bojovať? Nech sa páči, tu je pár užitočných rád od našej odborníčky „od fachu“, MUDr. Vandy Martiškovej.

Koža, tak isto ako inde na tele, sa vekom stáva tenšou a tým i priehľadnejšou. V tomto prípade to má za následok zviditeľnenie hrubých ciev, šliach, kĺbov. Koža ale stráca i elasticitu a môže mať aj hrubý reliéf. Druhým veľmi častým prejavom starnutia sú nevzhľadné fľaky ľudovo nazývané “pečeňové škvrny”, za ktoré je zväčša zodpovedné dlhoročné vystavovanie kože rúk slniečku alebo poveternostným podmienkam ako takým. 

Kedy sa na rukách prejavujú tieto javy? Ktorá veková skupina najčastejšie vyhľadáva pomoc?

Ide predovšetkým o stredný a vyšší vek, kedy podkožného väziva už viditeľne ubúda a klienti sa začínajú cítiť pri pohľade na svoje ruky nekomfortne. Pekná manikúra totiž nie je všetko a ruky dokážu prezradiť o našom veku viac, ako by sme si želali…

Keď už dlho nepomáhajú hydratačné krémy s anti aging účinkom, treba vyhľadať odborníka. Čo najčastejšie odporúčate svojim klientom?

Záleží od konkrétneho problému, ktorý chcú pacienti riešiť. Vo všeobecnosti hojne premasťovať a v zime nosiť rukavice 🙂 Avšak pri omladzovaní kože rúk máme k dispozícii úžasný materiál Radiesse, ktorý nielenže prakticky okamžite uberie roky vďaka vyplneniu atrofovaných vrstiev kože rúk, ale pôsobí aj ďalšie mesiace po aplikácii. Pokiaľ dámy či pánov trápia nežiaduce pigmentácie, s týmito im vieme pomôcť laserom alebo IPL svetlom.

Dôležitou súčasťou väčšiny ošetrení je konzultácia. Radiesse Hands je malé ošetrenie, je teda nutné aj pred týmto ošetrením svoj problém konzultovať s odborníkom?

Konzultácie sú výhodné, pokiaľ má pacient otázky, ktoré by chcel mať zodpovedané, alebo ak sa lieči na nejaké závažnejšie ochorenia a nie je si istý, či je preňho zákrok vhodný alebo bezpečný.  Počas konzultácie lekár zhodnotí zdravotný stav klienta a berúc do úvahy aj jeho želania navrhne riešenia šité priamo na mieru konkrétnemu človeku a jeho potrebám. To brožúrka veruže nedokáže… Ja osobne rada konzultujem s klientkami a klientmi budúce ošetrenie, resp. im vysvetľujem čo sa deje aj priamo popri samotnom zákroku, pretože mi záleží na tom, aby rozumeli jeho princípu a aby sa ich očakávania stretli s realitou. Je fér voči klientovi, aby poznal mantinely možností dnešnej estetickej medicíny. Ale ich rozpätie je dnes vďakabohu už takééééto široké!

V čom spočíva tajomstvo ošetrenia a aké sú jeho účinky? Je časovo náročné?

Radiesse obsahuje aktívnu látku hydroxyapatit, ktorý nielenže okamžite vypĺňa stratený objem na chrbtovej strane rúk, ale následne dlhodobo stimuluje kožu k novotvorbe kolagénu, čím ju spevňuje a buduje  takpovediac nanovo.  Zákrok trvá maximálne 30 minút, takže si naň nemusíte vyčleňovať celý deň 🙂

Je Radiesse Hands vhodným zákrokom pre všetky ženy i mužov, alebo môžu niektorí klienti na ošetrenie zabudnúť?

Dobrou správou je, že toto ošetrenie je veľmi dobre znášané a je vhodné pre 99 % pacientov. Výnimkou sú pacienti s alergiou na obsiahnuté látky (ako napr. hydroxyapatit) a opatrná by som bola aj pacientov s ťažkým diabetom, u ktorých sú invazívne výkony celkovo rizikové kvôli zhoršenému hojeniu tkanív. 

Každá z nás by chcela vyzerať mladšie, a to čo najskôr. Ako zákrok prebieha a kedy môžeme očakávať pozitívne účinky?

Zákrok prebieha ambulantne, je relatívne rýchly a bezbolestný. Na rozdiel od Botoxu alebo kyseliny hyalurónovej je na ošetrenie každej ruky potrebný spravidla len jediný vpich. Následne sa pomocou kanyly rovnomerne aplikuje Radiesse do podkožia chrbta oboch rúk a záverom ošetrenia je dôkladná masáž rúk. Zákrok je zaujímavé sledovať aj pre samotného lekára, pretože výsledok je prekvapivo okamžitý. Koža na rukách stráca prakticky ihneď stareckú priesvitnosť, je mäkšia, plnšia, vystúpené žily sa zanárajú – presne tak, ako tomu bolo “zamladi” 🙂  Druhou obrovskou výhodou Radiesse je jeho pôsobenie dlhé mesiace po aplikácii. Proces budovania a posilňovania kože totiž pokračuje vďaka jeho stimulujúcemu účinku na tkanivá. Radiesse sa teší mimoriadnej obľube najmä v Nemecku a Rakúsku, ale stále viac a viac našich klientov má už tiež možnosť tešiť sa z jeho krásnych výsledkov.

Objednať sa na zákrok môžete na recepcii Estetickej dermatológie Interklinik: 02/6823 0920

www.interklinik.sk

 

Share

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *