plastici

Plastickú chirurgiu u nás tvorí trojica skvelých a najmä skúsených lekárov. Samozrejme, sú to aj zdravotné sestry a naše kolegyne, s ktorými sa stretnete počas konzultácií. No naše jadro, to je MUDr. Jozef Hedera, MUDr. Norbert Rácz a MUDr. Juraj Payer, ktorý Interklinik zastupuje v našej partnerskej klinike MEDPOINT vo Viedni. Všetci sú skutoční profesionáli s dlhoročnou praxou, ktorí pomohli našim klientom nielen ku kráse, ale aj v prípadoch, ktoré im spôsobovali zdravotné problémy. Pracujú s najkvalitnejšími výplňovými materiálmi, najmodernejšími postupmi a vždy pritom dbajú na prirodzenosť. Keďže sú augmentácie jednou z najčastejších zákrokov na našej klinike, pýtali sme sa najmä na ne.

Na čo všetko by sa mali dámy pýtať, keď majú záujem o chirurgické skrášlenie svojho poprsia?

Jozef Hedera: Informovanosť klientov stále rastie a dnes už naozaj nie je ťažké vyhľadať si mnoho na internete. Problémom však zostáva, že nie všetky klientky si uvedomujú jedinečnosť ľudského tela. Keď má kamarátka implantáty určitej veľkosti, ešte to neznamená, že musia byť tie pre pravé pre klientku. Preto je dôležitá konzultácia, kde si s klientkou prejdeme jej predstavy a očakávania. Snažíme sa vždy nájsť pomyselný stred tak, aby bola spokojná a zároveň, aby vyzerala čo najprirodzenejšie.

Mnohí si myslia, že zväčšenie prsníkov, to je len vloženie implantátov. Ako je to v skutočnosti?

Norbert Rácz: Každé prsia sú v niečom iné, preto vyžadujú individuálny prístup. Ak majú prsia ideálny tvar, je to jednoduché. Často sú však asymetrické nielen objemovo ale aj tvarovo, alebo sú poklesnuté. Vtedy nestačí jednoduché zväčšenie, ale prsník sa musí upraviť – zdvihnúť a prispôsobiť na vloženie implantátu. Príroda dokáže byť veľmi kreatívna, čo pre mňa ako chirurga znamená stále nové a nové výzvy.

 Čo by si mala žena uvedomiť, keď sa rozhodne pre plastickú operáciu?

Juraj Payer: Mala by si v prvom rade uvedomiť, že augmentácia je chirurgický zákrok, teda že sa chystá podstúpiť nezvratný zásah do vlastného tela. Nie je to návšteva kaderníka. Preto je dobré vopred vedieť, čo všetku ju čaká, vrátane možných rizík. Mala by byť pripravená aj na pooperačné bolesti či obmedzenia, ktoré sú súčasťou aj každej inej operácie. V neposlednom rade by mala byť presvedčená o tom, že to robí pre seba a nemala by to robiť pre nikoho iného. Len v takom prípade môže mať z celého plánovania, prevedenia a výsledku úprimnú radosť a dobrý pocit.

Okrem toho, že ste chirurgovia, ste aj muži. Líšia sa názory žien na poprsie od tých mužských?

Jozef Hedera: Nie som fanúšik veľkých prsníkov. Dôležitejší je pre mňa prirodzený tvar prsníkov a niekedy mi je naozaj ľúto, keď štíhle dievča s B košíkom a s nádherným tvarom prsníkov požaduje zväčšenie. Aj pri prsníkoch existujú určité ideálne estetické línie a rozmery voči ostatným častiam tela. Z nich by mal každý chirurg vychádzať a pridať by mal k tomu vlastné vnímanie krásy korigované o klientkine predstavy.

Norbert Rácz: Môj ideál krásy sú prsia prirodzeného tvaru, ktoré veľkosťou ladia proporčne k telu.

Juraj Payer: Ideálne prsia by podľa mňa mali korešpondovať k celkovej postave. Nedá sa paušálne povedať, že najkrajšie sú napríklad C-éčka. Dôležitý je hlavne tvar – ten by mal byť oblý, aby žene dodával krivky. Ale každopádne sú najkrajšie prsia tie, s ktorými je ich nositeľka spokojná, šťastná a vyžaruje z nej vďaka nim zdravé sebavedomie.

Plastická chirurgia Interklinik: 02/6823 0911

www.interklinik.sk

 

Share

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *