Marian Belan_Interklinik

Keďže pracujem s ľuďmi, vždy som si zakladala na skvostnom bielo skvejúcom sa chrupe. Navyše sa riadim heslom, že s krásnymi zubami máme o dôvod na úsmev viac. U svojho zubára som však ten dôvod bohužiaľ vždy nemala.

 

„…za pobyt v zubárskom kresle som si od rodičov nechala zakaždým štedro zaplatiť“

Už od malička som patrila medzi tých nešťastníkov, ktorým sa pri každej návšteve zubára stiahol žalúdok na veľkosť golfovej loptičky a roztriasli sa kolená. Za pobyt v zubárskom kresle som si od rodičov nechala zakaždým štedro „zaplatiť“, a tak som ich s novou plombou či strojčekom v ústach vždy dotiahla do najbližšieho hračkárstva alebo cukrárne, kde nechali polku priemernej mesačnej mzdy.

S pribúdajúcimi rokmi to však zo mňa našťastie postupne opadlo, a teraz, keď vidím tento strach na vlastných deťoch, len sa nad tým pousmejem, samozrejme pri chutnom koláčiku v miestnej cukrárni. Na dobrého zubára si však potrpím aj teraz, lebo svojho strachu som sa v podstate zbavila len vďaka tomu, že môj chrup bol v najlepšom poriadku a k zubárovi som nemusela chodiť často a podstupovať rôzne bolestivé zákroky. Keď sa však môj dlhoročný zubár rozhodol odsťahovať do zahraničia, opäť som mala hlavu v smútku.

„…tak ústretový a perfektný prístup zubára som ešte nezažila“

Natrafiť v dnešnej dobe na skutočne dobrého je však pomaly nadľudský výkon. Našťastie ma zachránila kamarátka. Odporučila mi pána doktora Belana, ktorý je vraj špičkový a v jeho rukách bude môj chrup ako zo škatuľky. Po predošlých nepríjemných skúsenostiach som teda nazbierala posledné zvyšky odvahy a zašla k nemu na vstupnú prehliadku. Jediné, čo som si po návšteve jeho zubnej ambulancie vyčítala bolo, že som tam nešla už skôr. Tak ústretový a perfektný prístup zubára som ešte nezažila. Kompletne mi vyšetril chrup aj ďasná, vypadnutú plombu nahradil novou a popritom mi všetko trpezlivo vysvetľoval. Už k nemu chodím niečo vyše roka, plomba drží ako kliešť, no občas si hovorím škoda, je to taký sympaťák, že by som ho možno rada videla častejšie. 🙂

Zdroj: Natália M., interklinik

Share

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *